Participants

Silvia Burset Burillo

Llicenciada en Belles Arts i doctora en Comunicació, Art i Educació per la Universitat de Barcelona. És professora del departament de Didàctiques Aplicades de la Facultat d’Educació-UB. Forma part del grup de recerca consolidat DIDPATRI (Didàctica del Patrimoni, Museografia Comprensiva i Noves Tecnologies) i del grup GID-CAV (Grup d’Innovació Docent Consolidat en Comunicació Audiovisual). Actualment ocupa el càrrec de Vicedegana de Qualitat i d’Innovació Academicodocent. També és coordinadora del Màster universitari oficial Educació Interdisciplinària de les Arts de la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona. 

La seva recerca se centra en les relacions que s’estableixen entre l’àmbit de les arts plàstiques i el món de l’educació. En aquest sentit prenen especial rellevància conceptes com els de didàctica de l’art, creativitat i cultura visual. També estudia les interrelacions entre text i imatge generadores de discursos multimodals, en diferents entorns, contextos i suports. 

Ha publicat diversos articles i capítols de llibre relacionats amb la pedagogia de les arts plàstiques i el desenvolupament de competències en l’àmbit de l’educació formal i els processos creatius. Col·labora en la creació de diferents projectes educatius (cursos, activitats, màsters i postgraus, i materials diversos) relacionats amb la didàctica de les arts plàstiques amb diferents centres i institucions.

Enric Prats Gil

Doctor en Pedagogia i Màster en Literatura Comparada. Professor de Pedagogia Internacional, de la Universitat de Barcelona. Membre del Programa MIF, de Millora i Innovació en la Formació de Mestres, del Consell Interuniversitari de Catalunya. Membre del Grup de Recerca en Pensament Pedagògic i Social, de la Universitat de Barcelona. Director de la col·lecció “Pedagogies UB”, d’Edicions UB. Cap de Redacció de la revista Temps d’Educació. Coordinador de la secció Levana de la revista Compàs d’Amalgama. Co-coordinador de la secció “Ja ho deien”, de la revista Guix. Autor dels llibres: L’escola importa (2019), Aprendre de Lletres (2016), Teorizando en educación (2015), L’educació, una qüestió d’estat (2013), La complejidad en un centro de secundaria (2012) i Racismo en tiempos de globalización (2010).

Thomas Louvat

Director teatral, investigador i mediador cultural. Màster en Investigació Teatral. Cursant màster en Mediació i Creació Artística a la Universitat de la Sorbonne Nouvelle, Paris 3. En 2005 funda el projecte TeatroDENTRO a Barcelona, formació i producció artística en presons dins l’associació transFORMAS de la qual va ser director artístic fins al 2014. A partir de 2016 és director artístic de l’entitat VULNUS, arts vives i recerca. Des de 2017 és mediador cultural de la Caixa d’Eines, programa de cultura i educació del Pla de Barris – Ajuntament de Barcelona.

Mauricio Antonio Ortiz Rojas

Gestor cultural. Professor d’Educació Musical, Llicenciat en Educació, Màster en Direcció de Comunicació i Màrqueting Estratègic, i Màster en Gestió Cultural per la Universitat de Xile, amb experiència en disseny, planificació i gestió de projectes i programes culturals, destaquen iniciatives com la co-fundació i direcció dels certàmens Festival de Cinema d’Ovalle, DIVA FILM FEST de Valparaíso i OLAB, Laboratori de Projectes Cinematogràfics Emergents del Nord de Xile. Va formar part de la posada en marxa del Teatre Municipal d’Ovalle, des de la seva reinauguració, tenint sota la seva responsabilitat l’elaboració del Pla de Gestió del recinte (2015-2018) i el desenvolupament de la programació artística pel mateix període. Ha dut a terme processos de diagnòstic, creació i disseny de programes de formació, foment i mediació en l’àmbit cultural, exercint a més com a programador i productor de diverses iniciatives culturals com a Festival ARC i Fira del Llibre d’Ovalle. Com a professional de l’àmbit educatiu, ha estat part de processos formatius independents en gestió i màrqueting cultural. Actualment exerceix com a Coordinador del Projecte Escena Cultural de la Universidad de la Serena, és membre de Colectivo Palillos i assessora projectes i institucions culturals.

Judit López González

Historiadora de l’art i mediadora cultural. Des del 2012, desenvolupa tasques de mediació al Centre d’Art La Capella, tenint cura de les visites dinamitzades del centre i elaborant projectes específics especialment vinculats al context sociocultural del Raval. Des de 2019, coordina programes de connexió amb centres educatius del barri com Apadrina el teu equipament o Estius educatius. Combina la seva pràctica en l’àmbit de l’educació i la mediació amb col·laboracions performatives amb artistes del context de Barcelona, com Anna Dot, Antoni Hervàs o Joan Morey. Des del 2022 és la coordinadora de projectes pedagògics i de lleure del programa Temporals d’arts visuals que impulsa la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona. Ha completat la seva formació amb cursos sobre interculturalitat, diversitat funcional, mediació patrimonial, mediació juvenil i noves tecnologies per a treballadors de museus.

Marta Rubio Tartera

Diplomatura Mestre/a Especialitat Educació Especial. Postgrau de Gestió i Direcció d’Escoles a la Universitat de Girona. Curs de formació en aspectes curriculars a través de la visita a diferents museus de la ciutat de Barcelona, a la Universitat de Barcelona. Mestra d’educació especial i Cap d’Estudis a l’escola La Farigola del Clot. Posada en marxa i creació del cicle mitjà i superior de l’escola de nova creació Fort Pienc. Directora de l’Escola L’Estel de Barcelona, centre educatiu de primària iniciant, amb la Fàbrica de Creació Nau Ivanow, un projecte creat amb la finalitat de vincular els dos centres a partir de la introducció dels infants i el claustre de l’escola a les arts en viu.

Carme Hoyas Fernández

Centre de Recursos Pedagògics (CRP de Sant Andreu) i Centre de Recursos Artístics de Barcelona (CRAB).

Mamen Zaera García-Muro

Centre de Recursos Pedagògics (CRP de Sant Andreu) i Centre de Recursos Artístics de Barcelona (CRAB).